קשה לדמיין את חיינו ללא מפרק הירך, שהינו המפרק הגדול ביותר בגוף וככזה יש לו חשיבות עצומה. אך אתם חייבים להבין כי אלפי אנשים בישראל סובלים מבעיות במפרק הירך וכי זוהי בעיה חמורה ביותר שיש לתת עליה את הדעת. על רקע זה אנחנו חייבים לציין כי לעתים מי שסובל מבעיה במפרק הירך חייב כמוצא אחרון לבצע החלפת מפרק ירך. זהו ניתוח לא פשוט אך כיום ניתן לבצע אותו בצורה הרבה יותר טובה וזאת תודות לשיטת הגישה הקדמית. בשיטה זו לא נפגעים השרירים או הגידים העוטפים את המפרק וכך ההחלמה מן הניתוח היא הרבה יותר קלה וזהו יתרון עצום למי שצריך להחליף את המפרק. על כן אין ספק כי אם אתם מחליטים ללכת ולהחליף את מפרק הירך אתם צריכים להבטיח כי ההחלפה תבוצע בשיטה הקדמית.
עליכם להבין כי ניתוח החלפת מפרק ירך בגישה הקדמית מחייבת לא רק מומחיות עצומה אלא גם ציוד מיוחד. על כן ניתן לומר בביטחון רב כי ממש לא כל אורתופד יכול לבצע את ההחלפה. לכן אם אתם סובלים מבעיה במפרק הירך והחלטתם ללכת על ניתוח פנו אך ורק אל אורתופד אשר מתמחה בגישה הקדמית. ברגע שתעשו זאת תוכלו להיות בטוחים כי ההחלפה תתבצע על הצד הטוב ביותר ואת זאת אתם חייבים לקחת בחשבון. אם תתפשרו על נושא זה אתם עלולים להיקלע לבעיה קשה ביותר וסביר להניח כי הניתוח שלכם יהיה הרבה יותר מורכב וקשה ועל כך אתם צריכים לתת את הדעת.
אז כיצד נוכל להיות בטוחים כי אנחנו פונים אל אורתופד אשר מבצע ניתוחים של ניתוח החלפת מפרק ירך בגישה הקדמית? אם כן קודם כל זהו משהו שאתם חייבים לשאול את האורתופד לפני שאתם בוחרים בו. לא רק זאת אלא שאתם צריכים לבחון את אתר האינטרנט של האורתופד ועל סמך זאת לראות האם כדאי לבחור באורטופד ד”ר בר זיו או לא וכך לקבל את ההחלטה החכמה ביותר על סמך המידע המקיף ביותר שיש. אל תתפשרו על נושא זה אם אתם רוצים להבטיח כי הניתוח יתבצע על הצד הטוב ביותר ובצורה האיכותית ביותר שיש ואת זאת אתם חייבים לקחת בחשבון אם אתם רוצים לנהל את עניינכם בצורה חכמה.
ניתוח להחלפת מפרק ירך בגישה הקדמית צובר תאוצה בארץ ובעולם בשנים האחרונות הודות למספר יתרונות בהשוואה לגישות המסורתיות: שימור שרירי הירך בגישה הקדמית אין צורך לנתק או לחתוך שרירים במהלך הניתוח ולכן גם תהליך ההחלמה מהיר יותר ועם פחות מגבלות גופניות. הגישה הקדמית קרובה יותר למפרק הירך והמנתח צריך לחתוך ולנתק פחות רקמה רכה בתהליך החשיפה, בתהליך ההחלמה החולה מסוגל תוך זמן קצר להתהלך, לשים משקל על הרגל המנותחת, להרים את הרגל ולהתחיל בשיקום.
כל מטופל שנמצא זקוק לניתוח החלפת מפרק ירך יכול לבצע אותו בגישה קדמית ללא קשר לגילו, מצב השחיקה, משקל הגוף וכו’
יחד עם זאת, הגישה הקדמית בעלת מורכבות טכנית, אם בחרתם להינתח בשיטה זו כדאי שתבחרו באורטופד מומחה בעל ניסיון מוכך.
לאחר הרדמה (בד”כ מומלצת הרדמה אזורית) המנותח שוכב על גבו ושתי רגליו עוברות הכנה לקראת ניתוח, החתך הניתוחי מבוצע באזור הירך הקדמית העליונה, אורך החתך כ 10-12 ס”מ, לאחר הפרדה קצרה של רקמות ופיסוק שרירים מגיעים לקופסית העוטפת את מפרק הירך, פותחים את הקופסית ומסירים את ראש הירך, בשלב הבא מכינים את המכתש באגן על ידי הסרת הסחוס הפגוע. מכניסים שתלי דמי (לא סופיים) ובודקים את יציבות המפרק החדש ואת אורך הרגליים. מכיוון שהמנותח שוכב על גבו בדיקת אורך הרגליים קלה ופשוטה ומהווה יתרון על פני גישות אחרות בהן החולה שוכב על צידו. לאחר שהרופא המנתח מרוצה מיציבות ותפקוד המפרק החדש ואורך הרגליים שווה, הפצע הניתוחי נתפר בתפרים נמסים (אין צורך להוריד תפרים בקופת חולים) ונחבש. הניתוח אורך בדרך כלל כשעה מרגע ביצוע החתך ועד לסגירת הפצע
כאשר מחפשים לעשות ניתוח החלפת מפרק ירך בגישה קדמית, חשוב שתבחרו מנתח שמתמחה בהליך. ד”ר ירון בר זיו הוא אורטופד מוביל ומומחה בתחומו בארץ לניתוח החלפת מפרק ירך בגישה הקדמית וביצע כבר כאלף ניתוחים בגישה זו.
בורסיטיס (Bursitis) של מפרק הירך – מידע, סיבות ודרכי טיפול
דיספלזיה התפתחותית של מפרק הירך (DDH) מכילה מגוון רחב של
© כל הזכויות שמורות